MAKE-UP MENU: Fine(wine)
Friday, March 24, 2017 - cienie glamshadows Dzika malina Marc Jacobs Fine(wine) Glamshadows Highliner Matte Gel Crayon Kakaowa cegła Makeup Addiction makijaż Marsala Persian Rose Sorbet
Cienie, których użyłam, to: Kakaowa Cegła, która wylądowała w załamaniu powieki. To tym kolorem postanowiłam rozetrzeć granice i sprawić, że makijaż pozostanie w ciepłych tonacjach. Marsala - tym kolorem, dosłownie odrobiną, zaznaczyłam zewnętrzny kącik. W całym makijażu jest tego odcienia niewiele, ale sądzę, że robi różnicę. Dzika Malina - to tak naprawdę mój cień główny. To nim zaznaczyłam całą ruchomą powiekę i to właśnie on został rozblendowany razem z Kakaową Cegłą by stanowić jedną całość. Nałożyłam go też na dolną powiekę, by jeszcze bardziej pogłębić efekt smokey.
W wewnętrznym kąciku najpierw nałożyłam cień Sorbet, który jest brzoskwiniowo-różową pastelą, a następnie w to samo miejsce oraz na środek powieki (dolnej i górnej) nałożyłam palcem połyskujący cień marki Make Up Addiction w kolorze Persian Rose, który jest jednym z najpiękniejszych, mieniących się cieni, jakie kiedykolwiek widziałam (powiedziała Ala, która mówi tak o każdym cieniu, który się świeci :D )
Dopełnieniem całego looku była dla mnie króciutka kreska, zrobiona przy pomocy kredki Marca Jacobsa w kolorze Fine(wine). Sądzę, że fenomenalnie się tutaj zgrała z całą resztą.
Makijaż w kolorach burgundu, który podkreśla niebieską tęczówkę oka, to coś idealnego dla mnie. Lubię sięgać po takie kolory i żałuję, że nie jestem zbyt odważna, by robić to bardziej na co dzień.
Jak Wam się podoba taka propozycja?
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment
Bardzo dziękuję za każdy komentarz! Cieszę się, że masz ochotę ze mną porozmawiać.
Pamiętaj jednak, że każde treści autopromocyjne, czy obraźliwe, będą przeze mnie sukcesywnie usuwane.